Voordat u een vordering ter incasso uit handen geeft kunt u ook besluiten gebruik te maken van onze Gratis Laatste Herinnering Service (75% betaalt na deze laatste herinnering / aanmaning omdat vreemde ogen dwingen), een laatste herinnering dus voor uw debiteur voordat de vordering ter incasso wordt aangeboden.

Wij versturen dan uit uw naam, maar op ons briefpapier (digitaal per email), een laatste herinnering / aanmaning waarin wij uw debiteur vriendelijk en professioneel verzoeken de openstaande vordering te voldoen. Deze herinnering / aanmaning is opgesteld volgens de WIK norm (nieuwe Wet Incassokosten), die verplicht is voor een laatste herinnering voorafgaand aan een incasso procedure. U kunt deze laatste herinnering eenvoudig via ons speciale formulier indienen, waarna wij zorg dragen voor de verdere afhandeling en de debiteur het factuurbedrag rechtstreeks op uw rekening stort. Deze ‘profit’ oplossing is zowel voor u als voor uw debiteur geheel GRATIS en heeft als voordeel dat u een werkbare relatie met uw klant behoudt.

Mocht de laatste herinnering niet het gewenste resultaat opleveren, dan zetten wij de vordering eenvoudig om naar onze incassoprocedure, die ook gratis is voor u.

Spelregels:

  • u hebt een factuur en herinnering gestuurd aan uw debiteur
  • e-mailadres van debiteur is verplicht i.v.m. digitale herinnering
  • u bent verplicht betaling van uw debiteur direct te melden op incasso@ibnederland.nl
  • betalingstermijn voor debiteur 14 dagen, dit is de wettelijke termijn volgens de WIK norm
  • als u binnen 17 dagen (3 dagen extra i.v.m. vertraging overboeking bank/giro) geen melding hebt gedaan van betaling door de debiteur dan zal de vordering worden opgenomen in onze incasso procedure waarbij wij onze provisie zullen doorberekenen aan de debiteur, voor u is dit dus ook gratis.

U kunt hieronder uw “laatste herinnering” opgeven